Nowości są istotne

Jak zrobić krem do babeczek?

Bardzo często, kiedy zbliża się weekend przygotowujemy słodkie przysmaki. Niekiedy jesteśmy umówieni ze znajomymi na spotkanie towarzyskie, a czasami mamy niezapowiedzianą wizytę. Dobrze jest być przygotowanym na przyjęcie gości. Ciekawym pomysłem jest zrobienie babeczek, szczególnie wtedy, gdy wśród odwiedzających są dzieci.

Wówczas możemy zapewnić im atrakcje w postaci ozdabiania i dekorowania wcześniej upieczonych babek. Może być to całkiem niezła frajda dla naszych pociech, ponieważ będą mogły wykazać się swoją inwencją twórczą. Krem maślany Często zastanawiamy się, czym udekorować nasze babeczki i jaki zrobić do nich krem. Najbardziej popularne są kremy maślane, które jak sama nazwa wskazuje przygotowywane są z prawdziwego, pełnotłuszczowego i niesolonego masła.

Podczas ucierania masła dodajemy odpowiednią ilość cukru pudru. W sytuacji, kiedy chcemy uzyskać jedwabisty i trzymający formę krem, możemy dodać odrobinę mleka lub słodkiej śmietanki. Ciekawym pomysłem przy tego rodzaju kremie jest jego barwienie. Można dodać rozdrobnione owoce bądź też kupić spożywcze barwniki, które w interesujący sposób zabarwią gotowy krem.

Babeczki ze smakiem Popularne są również kremy budyniowe, z serka mascarpone czy też bita śmietana. Korzystając z budyniu można uzyskać smak czekoladowy, waniliowy, śmietankowy, a także malinowy czy bananowy. Pozostając w takiej kompozycji kremu, jako dekoracji można użyć odpowiedników naszych smaków. Puszysty i aksamitny krem uzyskamy podczas użycia śmietanki 36% oraz serka mascarpone.

W każdym z tych przypadków mamy wiele możliwości, jeśli chodzi o dodatki i smak. Oprócz podstawowych smaków owocowych czy czekoladowych można również przygotować krem o smaku kawowym, orzechowym, cappuccino, tiramisu, a także straciatella.